"Tja, do koder je vredno iti, ne pelje nobena bližnjica."

(Beverly Sills)

Zgodovina podjetja

1963
1980
1989
1998
2001
2007
2008
2010
Danes
1963

Začetki

Leta 1963 je Franc Šimonka z otvoritvijo samostojne obrtne fotografske delavnice, z nazivom Foto Šimonka, začrtal osnove razvoja družinske fotografske poti.

Skozi leta fotografskega delovanje je na prostoru Prekmurja zgradil prepoznavno ime, ki je s časom postalo znak za kakovost. Dvig kakovosti je gradil na posodabljanju znanja in tehnologije.

1980

Nadaljevanje tradicije

Po končani fotografski šoli se podjetju pridruži hčerka Jolanda Šimonka, ki je v naslednjih letih prevzela družinsko obrt in jo, z ustanavljanjem novih poslovalnic, razširilia na celotno področje Prekmurja.

1989

Širitev

Prva večja investicija v sodobno strojno opremo za avtomatizirano izdelavo analognih fotografij za širši slovenski trg in druge fotografske delavnice.

1998

Začetki digitalne dobe

Pravilna ocena prihajajoče digitalne dobe je podjetje privedla do razvoja prve lastne programske aplikacije za prenos digitalnih datotek v fotografsko obdelavo.

S tem smo postali prvo slovensko in eno od prvih podjetij na svetu s tovrstno poslovno rešitvijo.

2001

Nastanek blagovne znamke DigiFot

Šele s prihodom in uveljavljanjem digitalne fotografije so se pokazali prvi rezultati in pozitivni odzivi trga na rešitev za naročanje fotografij preko spleta.

Delovanje na celotnem slovenskem trgu je prisevalo k uveljavitvi prepoznavne blagovne znamke DigiFot.

2007

Nova generacija

Rezultat nenehnega spremljanja svetovnih trendov je bil nakup najsodobnejše digitalne tiskarske tehnologije za izdelavo foto aplikacij, HP Indigo Press.

Z novo tehnologijo in novo usmeritvijo v fotografsko tiskarski svet sta se podjetju pridružila Peter in Miha, tretja generacija družinske tradicije. S tem je podjetje postalo prvi specializirani slovenski ponudnik digitalno tiskanih fotografskih proizvodov.

2008

Usmeritev

Sodelovanje s profesionalnimi fotografi in zahtevnimi uporabniki nas je pripeljalo do organizacije ter aktivnega uvajanja novih tehnoloških postopkov. Z uvajanjem klasiš čnih knjigoveških mojstrov smo začeli razvijati lastne unikatne izdelke v svetu profesionalne fotografije in tiska.

2010

DigiFot kot samostojno podjetje

Zaradi širjenja poslovanja na tuje trge in že uveljavljene blagovne znamke v Sloveniji, smo ustanovili samostojno podjetje DigiFot d. o. o. Z uvajanjem novih tehnologij in znanjem zagotavljamo celoten potek proizvodnje, od naročila do končnega izdelka v lastni hiši, kar nam omogoča kontrolo kakovosti in hitre dobavne roke.

Danes

Danes

Izoblikoval se je širok nabor profesionalih produktov, ki jih naši izbrani poslovni partnerji in profesionalni fotografi uvrščajo v svojo nadstandardno ponudbo visoko kakovostnih tiskanih foto knjig.